Siv AnderssonJag är textförfattare och poet. Det många inte vet om mig är att jag skrivit en hel del scentexter, som till exempel stand up till Ulla Skoog och sångtexter till bland andra Meta Roos och den tecknade filmen Care Bears i Underlandet.

Men det är framför allt mina dikter som fått spridning runtom i landet.

De första diktkorten trycktes av Procard i Odensbacken 1997. Idag finns det 78 olika kort i den serien och de har sammanlagt tryckts i närmare tre miljoner ex. Tio av dessa kort har jag även översatt till engelska.

Dessutom producerar Annas Idéer i Ulricehamn en serie handgjorda kort med helt andra dikter — än så länge finns det över 150 olika kort och fler är på gång. Även dessa kort går att köpa runt om i landet (klicka här för att se var).

Är du intresserad av att bli återförsäljare kan du gärna kontakta Vykortsförlaget eller Annas Idéer.

Vill du att jag ska specialskriva något kan du däremot kontakta mig. Likaså om du vill använda mina dikter till något som du tänker sälja. Eller om du kanske vill tonsätta någon av mina dikter.

Och är det så att du är kompositör och vill att jag ska skriva en text till din musik, ska du veta att det är bland det bästa jag vet att få göra.

Det viktigaste för mig med mitt skrivande är att beröra, att nå människors hjärtan – vare sig det är genom skratt eller tårar – och ibland blir jag kontaktad av någon som berättar att en av mina dikter haft stor betydelse i ett visst skede av livet för henne eller honom. Sånt värmer att höra.

Jag finns i Örebro, där jag bott ända sedan jag föddes på sommarsolståndet, den 21 juni, 1957. Kanske är det detta att jag föddes på årets ljusaste dag som gör att jag alltid längtar till sommaren, min favorittid på året. På ytterväggen till min kolonistuga har jag skrivit den här dikten:

Trädgårdsglädje
Av Siv Andersson

När man har en trädgård
tar mörkertiden slut
när blomsterlökar sprängs
av växtkraft som vill ut.

Så härligt att få följa
allt som händer i rabatten,
se växandet ta fart
av näring, skydd och vatten.

En närvaro i livet,
som inte kräver ord,
i händernas kontakt
med plantor, frön och jord.

Det är en sådan njutning,
ja, en känsla helt enorm,
när allt sen exploderar
av dofter, färg och form.

Lev livet levande…

Kram från Siv